Assortiment

Bij G&W Gezondheidswinkel Ros kunt u terecht voor:

Brood

Biologisch brood krijgt de tijd. Dat geldt voor het telen van het graan, het maalproces en zeker ook voor de rijstijd. Elke dag bakken we dit brood vers af in onze eigen oven en wat we zelf niet hebben, levert onze biologische bakker dagelijks vers in de winkel af. Gistbrood, desembrood, maar ook bijzondere soorten als Vlaams brood, speltbrood en diverse glutenvrije varianten. Gistbrood is gebakken van volkorenmeel of bloem met wat zout en gist. Luchtig van structuur en heerlijk van smaak. Vers op z’n lekkerst. Desembrood heeft een volle smaak, is lichter verteerbaar en langer houdbaar dan gistbrood. De structuur is vaster en compacter en dus bijzonder voedzaam. En heb je Vlaams brood al eens geprobeerd? Karaktervol en traditioneel gebakken op een stenen ovenvloer en bereid met gezuiverd Grander water. Door een langere rijstijd, tot wel 24 uur, ontstaat de kenmerkende volle smaak en blijft het brood extra lang vers.

Een compleet assortiment broden met de ambachtelijke smaak van vroeger. Gesneden, maar ook ongesneden. Want wist je dat ongesneden brood thuis nog langer vers blijft?

Groente en Fruit

Bij een gezonde aarde en pure kracht van de natuur passen geen kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Daarom vind je bij ons wel eens een bloemkool met een plekje of een appel die niet volop glanst. Juist omdat de planten minder snel groeien en langer van de zon kunnen genieten, ontwikkelen ze ook veel meer geur- en smaakstoffen. Heb jij wel eens het verschil tussen een reguliere en biologische tomaat van hetzelfde ras geproefd? Wij dagen je uit, dan weet je wat we bedoelen.

Persoonlijke verzorging

Wist je dat wat we op onze huid smeren voor een groot deel door ons lichaam opgenomen wordt? Daarom kiezen wij alleen voor gecertificeerde producten waarin natuurlijke ingrediënten het beste tot hun recht komen. Altijd zonder synthetische toevoegingen en op basis van plantaardige stoffen en oliën die de natuur ons biedt.

Bier en Wijn

Met de natuurlijke ingrediënten water, granen, hop en gist, kunnen wel duizenden verschillende soorten bier gebrouwen worde. Biologische wijn wordt gemaakt door rijpe, gezonde druiven te oogsten, te kneuzen en te laten gisten. Producten zonder synthetische kunstgrepen, waardoor je de natuur kunt proeven.

Vetten en Olieën

Vetten zijn voor iedereen belangrijk. Naast energie leveren ze ons vetoplosbare vitamine E en onmisbare onverzadigde vetzuren. Voor een aantal essentiële onverzadigde vetzuren (omega 3 en omega 6) geldt dat ons lichaam deze niet zelf kan maken. We moeten ze uit onze voeding halen. Functionele oliën kunnen hierbij helpen.

Thee

Biologische thee is zuivere, natuurlijke thee. Thee v/d natuur dus. Met alleen pure ingrediënten en zonder bijmenging. De ingrediënten worden zoveel mogelijk in een gecontroleerde biologische omgeving geteeld en de technieken zijn geënt op natuurlijke cycli die de vruchtbaarheid van de grond in stand houden. Onkruid wordt op een natuurlijke manier bestreden en boeren gebruiken organische compost die vaak gemaakt wordt van afval van het land. In de theetuinen blijft de oorspronkelijke begroeiing zoveel mogelijk staan om bodem en beplanting te beschermen.

Koffie

Biologische koffie wordt gemaakt van biologisch geteelde koffiebonen. Bonen die groeien op plantages waar de natuur en de koffieteelt in harmonie met elkaar zijn. De boeren maken gebruik van organische compost en ziekten en insecten worden op een natuurlijke manier aangepakt. Hierdoor groeien de bonen langzamer en is de opbrengst wat lager, maar het geeft de bonen wel de tijd om een optimale smaak en aroma te ontwikkelen.

Snoep en Koek

Bij ons vind je ook zoete lekkernijen, die natuurlijke ingrediënten bevatten en op verantwoorde wijze geproduceerd zijn. Denk aan koekjes, dropjes en lolly’s, maar ook aan biologische bonbons en chocoladerepen in de meest bijzonder smaken.

Sappen

Proef de smaak v/d natuur in onze groenten- en vruchtensappen. Gemaakt van groenten en fruit die de tijd krijgen om te groeien en pas geoogst en verwerkt worden nadat ze volledig zijn gerijpt en vol geur en smaak zitten. Onze keuze aan sappen is groot. We helpen je graag op weg in ons assortiment.

Broodbeleg

Wij hebben een passie voor lekker. Daarom komt onze jam rechtstreeks uit de natuur. En voor onze biologische bloemenhoning verzamelen bijen hun nectar in een omgeving zonder bestrijdingsmiddelen. Ook gebruiken we voor onze notenpasta geen andere oliën en emulgator. Hierdoor drijft er soms een laagje olie op dat je er zelf weer even doorheen mag mengen. Dat is wel zo natuurlijk en maakt onze notenpasta extra lekker.

Noten en Zuidvruchten

Zelf geplukt of geraapt. Als je de vrije natuur intrekt en goed zoekt, vind je veel struiken, planten en bomen waar je de zaden, vruchten en noten direct van kunt eten. Om vers fruit langer te kunnen bewaren, kun je de vruchten drogen. Een deel van de vitamines gaat hierdoor verloren, maar waardevolle voedingsstoffen zoals vezels en mineralen blijven bewaard. Heb jij ons grote aanbod biologische noten en gedroogde zuidvruchten al ontdekt? Lekker, gezond en puur natuur.

Homeopathische Geneesmiddelen

Homeopatische middelen zijn al jaren voor vele mensen de uitkomst. Homeopathie onderscheidt zich door uit te gaan van het herstellend vermogen van de mens. Homeopatische geneesmiddelen kunnen verschillende werkingen hebben op uw lichaam, dus zorg dat u goed op de hoogte bent van de werking.

Vitamines en mineralen

Multivitamines worden dagelijks door duizenden Nederlanders geslikt. Multivitamines helpen u vaak uw algemene gezondheid op peil te houden en uw lichaam te ondersteunen. Multivitamines kopen kan tegenwoordig gemakkelijk via het internet, maar ben alstublieft wel goed voorbereid op wat voor u het beste werkt. Kom gewoon bij ons langs voor het beste advies.