Wat heb ik nodig?

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 5 grote eieren
  • platte peterselie
  • bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 100 g geraspte belegen boerenkaas
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen koriander
  • 50 g griesmeel
  • versgemalen peper
  • zout

Voedingswaarden

  • 116 kcal
  • 10 gram koolhydraten
  • 6,4 gram eiwit
  • 5,1 gram vet

Hoe maak ik het?

  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een kleine hoeveelheid water in ± 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en laat ze droog stomen.
  • Maak van de aardappelen met een pureeknijper of stamper puree en laat het helemaal koud worden.
  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Splits intussen de eieren, klop de eiwitten in een goed ontvette kom stijf met een snufje zout.
  • Hak de peterselie, bieslook en het schoongemaakte teentje knoflook fijn, rasp de goed schoongeboende schil van de citroen.
  • Roer 2 eetlepels kruiden en een halve eetlepel citroenrasp samen met de eidooiers, kaas, kurkuma, koriander en griesmeel door de puree tot een glad beslag.
  • Breng dit verder op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Spatel er tenslotte de stijf geslagen eiwitten door.
  • Schep het aardappelbeslag in een ingevette cakevorm van 1,5 liter inhoud, bak de ‘cake’ in het midden van de voorverwarmde oven in ± 50 minuten gaar en goudbruin.

Serveer de aardappelcake als lunchgerecht met een salade of als borrelhapje.